Skip to content

Stop Flugtbilisten

Personal tools
You are here: Episoder » Hasle Ringvej - 8210 Århus V
Episoder
13-årig offer for flugtbillist

Odense - Anderupvej

2017-12-06
Fodgænger dræbt af flugtbilist

Roskilde - Søndre Ringvej

2017-11-11
Stjal politibil og kørte galt

Grindsted - Tingvejen

2017-06-18
41-årig mand mistede livet - flugtbilist fængslet

Amager - Christmas Møllers Plads

2017-04-28
Flugtbilist anholdt i færd med at slette spor

Glostrup - Hovedvejen

2017-03-08
 

Hasle Ringvej - 8210 Århus V

Document Actions

Fredag den 2 maj 2003, holdt jeg i lys krydset ved Nykersvej og Hasle Ringvej. Jeg skulle foretage et venstresving ud på Hasle Ringvej, da der bliver grønt – sætter jeg min motorcykel i gang.

Jeg kørte på en rød Suzuki GS 550 fra 1977, en motorcykel jeg havde haft i et par år. Den blev fuldstændig totalskadet, da jeg næsten var kommet rundt i min venstrekurve, bilisten kører over for rødt, og brager ind i mit baghjul. Hele bagenden på motorcyklen bliver slynget væk under mig, så jeg kurer hen af asfalten, til mit store held er jeg klædt i slidstærk motorcykeltøj fra top til tå. Støddæmperne som er massiv metal er knækket som saltstænger, min udstødning bliver presset op og forbi min hæl, og ender i en 90 graders vinkel. I det den passerer min fod, får jeg flået hele indersiden af højre hæl af. Det eneste jeg tænker på, da jeg endelig ligger stille, er at komme ind til vej kanten. Jeg husker en stor hvid lastbil passere ganske tæt forbi, den har sikker holdt forsvarlig afstand, men det var præcis derfor jeg ville væk fra kørebanen. Da jeg kommer ind i rabatten, får jeg min hjelm og taske af, jeg vil have et af vidnerne til at lægge den under mit ben, da jeg ikke selv kan mærke det. Jeg er bare sikker på at det skal løftes op, husker at vedkommende sagde at jeg nok ikke lige skulle kigge ned.

I det jeg ligger der, får jeg fisket min mobil frem, mentalt er jeg jo stadig på vej til arbejde, vil derfor lige orientere dem om min forsinkelse. Fysisk ligger jeg på Hasle Ringvej, venter på at ambulancen skal bringe mig på hospitalet. Jeg hører vidnerne sige at de så bilen køre over for rødt i krydset før, og at den nu er kørt væk.

Jeg var isoleret fra omverdenen i halvanden måned, her var jeg tvunget til at ligge i en stor hvid metal seng. Med benet hævet over hjertehøjde, for at blodet ikke skulle løbe til såret. Denne flugtbilist er aldrig blevet fundet, han valgte at flygte fra sit ansvar. Efterlade mig på kørebanen med uvisheden om jeg var død eller såret. Hvad vedkommende flygtede fra kan jeg kun gisne om, men jeg håber at den dårlige samvittighed nager. Vedkommende efterlod sig sin bil et par hundrede meter længere henne af vejen, politiet har ikke kunne bevise at det er ejeren som er føreren – og da denne ikke kan ”huske” hvem der har ført bilen er flugtbilisten aldrig fundet! W

Hvad der kan undre mig, er at der ikke er vidner som har fortalt det de så til politiet, der burde være nogen som så en person løbe fra en totalskadet bil!

Gorm Branderup, 26

Publiserert 2003-05-02 00:00
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: