Skip to content

Stop Flugtbilisten

Personal tools
You are here: Episoder » Banegårdspladsen - 8000 Århus C
Episoder
13-årig offer for flugtbillist

Odense - Anderupvej

2017-12-06
Fodgænger dræbt af flugtbilist

Roskilde - Søndre Ringvej

2017-11-11
Stjal politibil og kørte galt

Grindsted - Tingvejen

2017-06-18
41-årig mand mistede livet - flugtbilist fængslet

Amager - Christmas Møllers Plads

2017-04-28
Flugtbilist anholdt i færd med at slette spor

Glostrup - Hovedvejen

2017-03-08
 

Banegårdspladsen - 8000 Århus C

Document Actions

Fra offer til aktør.

I krydset ved banegården i Århus, var jeg ved at trække min scooter over fodgængerfeltet fra banegården mod Ryesgade, da der blot få meter foran mig var en bil som frontalt ræsede ind i en fodgænger. Der var ikke mange tanker som fik tid til at flyve gennem hoved på mig, før jeg resolut handlede. Jeg satte scooteren i gang og eftersatte bilen, da jeg kom til første hjørne, var han allerde flere hundrede meter foran. På grund af den tætte trafik, og mit lette køretøj kunne jeg holde trit med ham gennem det meste af Århus, ud til Hasletorv, her drejede han til venstre ud af Ryhavevej, til højre op af Rymarken og til venstre ind af Hasle Centervej. Da jeg kommer op af Rymarken, tror jeg han er forsat ligeud mod Hasle Ringvej. Jeg beslutter at stoppe og kontakte politiet, så de kunne få de nødvendige oplysninger om at han måtte være i området.

 

Hvad jeg senere har fået fortalt, er at føreren af bilen, vælger at bruge den som et våben mod den fodgænger der kort forinden havde klasket hånden i taget på bilen. Føreren vælger at lave en u-vending, inden han frontalt ræser ind i fodgængeren. Denne får slået benene væk under sig, inden hans krop bliver kastet ned på motorhjelmen, hans hoved ramte forruden som knustes. Hvordan han derefter blev slynget hen ad bilens højre side, mens den ene fod ramte højt på den ene bagrude, og en arm slog vognens sidespejl af.

 

På en måde var forfølgelsen af denne flugtbilist en forløsning for mig. Noget i mig sagde, at ”ham her skal ikke slippe godt fra det”, jeg var selv blevet kørt ned af en flugtbilist et halvt år forinden. De to sager kan selvfølgelig ikke umiddelbart sammenlignes, men en vigtig grund for mig til at handle var de frustrationer som jeg selv har haft lige siden, med at vide at der et eller andet sted ude i samfundet findes en person, som ikke har vedkendt sig sine handlinger.

 

Gorm Branderup, 26
Publiserert 2003-11-27 18:25
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: