Skip to content

Stop Flugtbilisten

Personal tools
You are here: Debat » Giv flugtbilisterne hårdere straffe!?
Episoder
13-årig offer for flugtbillist

Odense - Anderupvej

2017-12-06
Fodgænger dræbt af flugtbilist

Roskilde - Søndre Ringvej

2017-11-11
Stjal politibil og kørte galt

Grindsted - Tingvejen

2017-06-18
41-årig mand mistede livet - flugtbilist fængslet

Amager - Christmas Møllers Plads

2017-04-28
Flugtbilist anholdt i færd med at slette spor

Glostrup - Hovedvejen

2017-03-08
 

Giv flugtbilisterne hårdere straffe!?

Document Actions
249 flugtbilister i 2008, er en stigning på 50% i forhold til 2006 viser tal fra Forsikring & Pension.
Når man læser disse tal, kan man kun tænke at det simpelhen må være nok. Derfor skal der lyde en opfordring til de folkevalgte politikere om, at komme op af stolen og tage ansvar. Hvis der er nogen som kan ændre lovgivningen, så er det dem. - Det var fint, at der i sommeren 2008 kom et mindre lovforslag om stramninger på området, så det som udgangspunkt koster fængselsstraf at flygte fra en færdselsulykke. Men det ser desværre ikke ud til, at det har nogen virkning når man kigger på den voldsomme stigning der har været sidste år.
Folk ser det tilsyneladende ikke som en konsekvens, at de måske kan komme i fængsel, "for de skal jo først findes"... Sandsynligheden for, at de blot får en bøde og en løftet pegefinger er større! Hvis det, er det værste som kan ske, så er det bestemt ikke slemt nok og derfor kalkulere folk med, om de overhovedet bliver opdaget.
Hvis de overhovedet melder sig selv, sker det som regel først dagen efter, når promillen har nået et stadie hvor de ikke bliver dømt for spirituskørsel. Dette ville normalt have været en skærpende omstændighed, men nu lyder undskyldningen blot på, at de troede at de havde påkørt en hund. Med disse vage undskyldninger, er der flere spiritus påvirkede flugtbilister som har fået en løftet pegefinger og en kraftig advarsel om at de har en borgerpligt til, at stoppe op se hvilken skade de har påført.

Derfor kunne et forslag gå på, at en flugtbilist som minimum fik fængselsstraf, længden kan kun myndighederne tager beslutning om, men med tanke på hvor stor en skade de påfører ofret og dennes familie bør der være en hvis minimum længde som står mål med den handling de begår. Dette kunne måske for mange være den konsekvens der får dem til, at tænke over sagen.

Desuden bør det være sådan, at ejeren af bilen har et ansvar for, at kunne redegøre for hvad vedkommendes bil foretager sig. Som det er nu, kan ejeren ofte slippe for straf ved at benægte. Helt konkret er der en særlig slem episode, hvor flugtbilisten flygter fra påkørslen af en motorcykel. Bilisten drøner over for rødt med ca. 110 km/t og rammer en svingende motorcyklist, der foretager et venstre sving. Denne bliver ramt på højre side af baghjulet, med en så ekstrem høj fart inde i byzonen, hvor det kun er tilladt at køre med 70 km/t. Flugtbilisten vælger at flygte fra stedet, og efterlader motorcyklisten blødende på vejbanen. Men blot få hundrede meter fra ulykkestedet, efterlades bilen og vedkommende flygter til fods. Bilen bliver selvfølgelig fundet, men politiet kan ikke bevise at ejeren var føreren af bilen, og derfor går denne desværre fri. Det er sådan, at vores retssikkerhed siger, at det er politiet som har bevisbyrden. Og da ejeren ikke kan eller behøver, at redegøre for hvem der kørte bilen, er der ingen som kan stilles til ansvar for ulykken.

Klik på billedet, "Anders And Ekstra NR. 7/1982"


Klik på billedet, "Anders And Ekstra NR. 7/1982"

Helt tilbage i 1982, er det Fedtmule som mener at Flugtbilisten som "blot" har påkørt Mickeys bil skal have 3 måneders fængsel. Men Hverken Mickey eller politimester Striks syntes, at denne handling skal straffes så hårdt. Hvis det er den holdning hvorpå den generation er blevet opdraget med, så giver det måske en større forståelse for deres handlinger idag...


Med denne hjemmeside kan vi vise de episoder som der kommer i medierne, eller bliver indberettet på mail kontakt@stop-flugtbilisten.dk og i de år den nu har været i luften, har det ikke været småting som er blevet eksponeret og gemt på hjemmesiden. Håbet er stadig, at der med tiden vil være folk som læser episoderne her på siden, og finder ud af, at den episode som de overværede stadig ikke er opklaret. Og udfra den nye viden gå til politiet med deres oplysninger.
Publiserert 2009-01-08 09:25
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: