Skip to content

Stop Flugtbilisten

Personal tools
You are here: Debat » Flere flygter fra trafikulykker
Episoder
13-årig offer for flugtbillist

Odense - Anderupvej

2017-12-06
Fodgænger dræbt af flugtbilist

Roskilde - Søndre Ringvej

2017-11-11
Stjal politibil og kørte galt

Grindsted - Tingvejen

2017-06-18
41-årig mand mistede livet - flugtbilist fængslet

Amager - Christmas Møllers Plads

2017-04-28
Flugtbilist anholdt i færd med at slette spor

Glostrup - Hovedvejen

2017-03-08
 

Flere flygter fra trafikulykker

Document Actions

Selv om straffen for flugtbilisme i sommer blev skærpet, flygter stadigt flere fra trafikulykker og efterlader deres ofre tilskadekomne. 249 gange sidste år stak bilister af fra trafik­ulykker, uden at politiet efterfølgen­de kunne finde dem, viser tal fra For­sikring & Pension. Det svarer til en stigning på ca. 50 pct. i forhold til 2006, skriver JydskeVestkysten.

Efter en redegørelse viste, at langt de fleste flugt­bilister slap med bøde, strammede rege­ringen i juni straffen for flugtbilis­me til som udgangspunkt at koste fængselsstraf.

Men stramningerne er ikke nok, mener Dansk Folkepartis ordfører på området, Kim Christiansen.

"De har jo tilsyneladende ingen effekt," siger han.

Dansk Folkeparti har derfor et beslutningsforslag liggende, som skærper straffen yderligere ved helt at fjerne muligheden for at få bøde under formidlende omstændigheder. I stedet skal der indføres minimum­straffe, så flugtbilister altid kommer i fængsel.

Tiltro til domstolene
"Der er ingen undskyldning for at stikke af fra en ulykke. Jeg tror, at nogle stikker af, fordi promillen var for høj. Så kan de melde sig dagen efter, når rusen er sovet ud, og sige at de troede de påkørte en hund, og så slipper de med en bøde," forklarer Kim Christiansen.

Under førstebehandlingen af Dansk Folkepartis forslag i november fastslog justitsminister Brian Mikkelsen (K), at regeringen nøje følge udviklingen, men at han havde tiltro til at domstolene kunne vurdere hver enkelt sag.

Publiserert 2009-04-08 09:06
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: